Nieuws

Debat RTV Drenthe

Ben Buskes RTV Drenthe

Lijsttrekker Ben Buskes ging afgelopen vrijdag bij RTV Drenthe in debat met de andere lijsttrekkers uit Hoogeveen. Het debat ging o.a. over het asielzoekerscentrum (AZC) in Hoogeveen.

Lees verder

Ja/Ja stickers

GroenLinks en SP in Hoogeveen dienen op 8 maart tijdens de raadsvergadering een motie in waarin het college wordt gevraagd om alleen nog in brievenbussen met een Ja/Ja-sticker ongeadresseerd reclamedrukwerk te bezorgen. Er wordt nu per adres 36 kg (!) drukwerk per jaar bezorgd, dat vaak ongelezen wordt weggegooid. Dat is een zinloze verspilling van grondstoffen en energie. Met de Ja/Ja-sticker kan wie dat wenst gewoon alle folders blijven ontvangen.
 

Lees verder

Windmolens in Hoogeveen

Windmolen

GroenLinks dient 22 februari een motie in waarin de partij pleit voor windmolens in de regio Hoogeveen. De partij benadrukt de noodzaak voor het opwekken van energie uit ‘hernieuwbare bron’ en heeft gemerkt dat daarvoor draagvlak is in de gemeenteraad. De provincie Drenthe, die eerst alleen langs de grens met Duitsland  windmolens wilde, heeft de deur op een kier gezet voor andere plaatsen in Drenthe.
 

Lees verder

Jij bent mijn oogappel

Jij bent mijn Oogappel

In het kader van Valentijnsdag was GroenLinks te vinden op de stations in Drenthe zoals Assen, Meppel en Hoogeveen. Daar deelden GroenLinks medewerkers appeltjes uit "Jij bent mijn oogappel". Op de foto op station Hoogeveen: Catharina van Hien (GL Hoogeveen), Imke Berghuis (GL De Wolden) en Ben Buskes (GL Hoogeveen) .

Lees verder

Lagere energiekosten voor huurwoningen.

Voor huurders, mensen met doorgaans een minder grote beurs zijn lagere energiekosten op korte termijn haalbaar. Woningcorperatie Wooncept loopt echter al jaren vetraging op bij het verlagen van de energiekosten. Dit bleek tijdens een werkbezoek van de gemeenteraad van Hoogeveen.

Lees verder

Pagina's