Inmiddels zijn er al weer bijna drie weken verstreken sinds de petitie voor het behoud van de Zomereik op bedrijventerrein Riegmeer is gestart.

En wat een onverwacht maar vooral ook bemoedigend succes. Lokale, regionale en landelijke pers hebben de actie opgepakt en er zijn in vele media artikelen aan gewijd. Twitter ging viraal en heeft voor heel veel respons gezorgd. Fantastisch.

Wat goed om te ervaren dat betrokkenheid en oog voor natuurhistorisch erfgoed nog steeds bij heel veel mensen leeft.

De petitie is inmiddels meer dan 6000 keer ondertekend en het gaat maar door.

Waar we ook blij mee zijn is dat de initiatiefnemers van GL Hoogeveen, de bomenexpert van IVN Hoogeveen en onze klimaatburgemeester, Grietje Loof,  door de wethouders eerdaags worden uitgenodigd voor een gesprek om met elkaar na te gaan of alternatieve mogelijkheden zijn om de waardevolle eik te behouden voor Hoogeveen.

Er is beweging en dat is ontzettend fijn om te constateren.

Zwart randje

Zoals altijd heeft ook deze medaille twee kanten. We hebben te horen gekregen dat er dreigementen gestuurd worden naar de gemeente Hoogeveen en/of de wethouder. Dat is absoluut niet wat we willen en hoe het wat ons betreft hoort te gaan. We nemen daar dan ook met klem afstand van. We voeren actie maar doen dat wel op een respectvolle manier. Groen én Sociaal, daar staan we voor.

Stop daar dus a.u.b. mee.

 

Actiecomité Red de Zomereik in Hoogeveen