Mijn naam is Kevin van Hoorn (29) en mijn spreekbeurt gaat over Kevin van Hoorn, mezelf.

Het is altijd raar om jezelf te moeten voorstellen, wat moet je eigenlijk over jezelf vertellen?

Laten we beginnen bij de basics.

Geboren in Groningen, maar vanaf mijn zevende woon ik in Krakeel in Hoogeveen. En terwijl ik nog wel een kleine pauze heb genomen om te genieten van het studentenleven, het feestende leven, in Groningen, is Hoogeveen thuis.

Vraag het maar aan mijn ouders of aan mijn broer, ik ben altijd nogal geïnteresseerd geweest in politiek en gaf ook graag hier mijn mening over aan wie het maar wilde horen, of eigenlijk gewoon ook als ze het niet wilden horen.

Zodra het mocht, ben ik ook direct lid geworden van een politieke partij. Eerlijk is eerlijk, in mijn tienerjaren en vroeg in de twintig was ik lid van de PvdA. Als linkse en sociale jongere leek dat de voor de hand liggende keuze, maar ik wilde meer. Een linkse sociale wereld, is ook een groene en inclusieve wereld. Inmiddels heb ik dan ook mijn partij gevonden, en het zal niet als een verrassing komen, GroenLinks is mijn politieke thuis.

In 2018 mocht ik voor het eerst kennis maken met de politieke praktijk. Meningen hebben is één ding, maar je inzetten om deze meningen om te zetten in de praktijk is iets heel anders. Het was mooi om de fractie te helpen, het was fantastisch om me echt in te zetten voor een beter Hoogeveen.

Eén ding was duidelijk, in 2022 wilde ik ook de lijst.

En dat brengt ons in 2022, en ik sta op de lijst.

Waar sta ik dan voor?

Politiek gaat over mensen, politiek is voor mensen. Het allerbelangrijkste vind ik dat iedereen in Hoogeveen zich kan herkennen in de politiek, iedereen moet zich vertegenwoordigd voelen. Als ik om me heen kijk zie ik vooral veel goedbedoelende mensen van middelbare of iets oudere leeftijd die zich ook heus willen inzetten voor jongeren.

Alleen dit is niet genoeg, je inzetten voor de behoud van jongeren in Hoogeveen betekent dat je jongeren een stem moet geven. Letterlijk, een stem in de raad. Ook juist jongeren moet een plek krijgen aan tafel om mee te praten over hun Hoogeveen.

En dat is dan precies waar ik mij als, net nog, twintiger in de politiek voor wil inzetten.

We hebben geen andere keuze dan ons in te zetten voor een groen en duurzaam Hoogeveen, dat is de enige manier om het mooie van Hoogeveen te behouden en te versterken. Voor nu, maar juist ook voor later. Ik wil, we moeten ons inzetten voor een Hoogeveen waar iedereen meedoet en er toe doet.

Een groen, sociaal, eerlijk en inclusief Hoogeveen voor nu en later