Hallo, ik ben Crista Berenpas, 52 jaar, gehuwd en ik heb 1 dochter van 19 jaar. Sinds 1994 woon ik in Hoogeveen.

In mijn vrije tijd ben ik veel buiten ; op m’n fiets, te voet of in een kayak. Ik geniet van de groene wereld om mij heen. In mijn dagelijks leven probeer ik zoveel mogelijk bewuste keuzes te maken als het gaat om bijvoorbeeld het kopen van kleding en eten ; zijn er bij de productie geen bestrijdingsmiddelen gebruikt? Is er geen kinderarbeid aan te pas gekomen? Duurzaam en eerlijk: voor mij belangrijke waarden, die ik ook terug kan vinden in de ideeën van Groen Links.

Al sinds 1992 ben ik werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. En juist de afgelopen twee jaar is duidelijk geworden dat gezondheid voor iedereen van groot belang is ; lichamelijke gezondheid, maar zeker ook mentale gezondheid. Maar in tijden van crisis kan deze mentale gezondheid gemakkelijk onder druk komen te staan. Er wordt veel van ieders aanpassingsvermogen gevraagd. Dan is het goed dat daar over gesproken kan worden, dat daar tijd en ruimte voor is. Daarom is het heel belangrijk dat iedereen die dat nodig heeft gemakkelijk en zonder wachtlijsten ( denk aan de jeugdzorg !) toegang kan krijgen tot hulp bij psychische problemen.

Mentaal welzijn heeft veel raakvlakken met vele andere gebieden ; onderwijs, reguliere gezondheidszorg, sport, een groene leefomgeving, prettig wonen, en zeker niet onbelangrijk ; een redelijke economische positie. Want iedereen weet : het leven in armoede of met schulden geeft veel stress, en juist daardoor weer minder kansen om uit deze positie te komen.

Deze onderwerpen zijn wat mij betreft van groot belang voor Groen Links Hoogeveen