Als geboren Groninger woon ik nu al zo’n 25 jaar met veel plezier in Drenthe. De laatste jaren woon ik met mijn vrouw en dochter in het mooie Stuifzand. Hier vandaan ga ik bijna dagelijks op de fiets naar mijn werk in Hoogeveen. Als gelukswerker bij SWW Hoogeveen probeer ik op vele manieren mijn steentje bij te dragen om het welzijn van kinderen - en hun omgeving- in de Verzetsbuurt te verbeteren.

In mijn vrije tijd zwerf ik met mijn fototoestel veel door de natuur en geniet ik daar van de rust. Telkens weer verwonder ik me over hoe plant en dier afhankelijk zijn van elkaar en doet het me beseffen dat uiteindelijk alles op aarde met elkaar is verbonden. Doordat ik me al vele tientallen jaren in zowel het weer als in de natuur hebt verdiept, zie ik vele bedreigingen, maar ook vele kansen op groen en duurzaam gebied. Als vrijwilliger voor IVN Hoogeveen ben ik vaak bezig om deze kansen concreet te maken en hebben we samen al vele dromen kunnen laten uitkomen.

Passie voor voor de natuur en hart voor mijn medemens komt in mij samen en daarom is GroenLinks natuurlijk de partij die het meest aansluit bij mijn beeld voor een betere wereld.

Mijn ambitie voor GroenLinks Hoogeveen 2022 – 2026 is dat er bij de besluitvorming meer oog hebben voor kwetsbare groepen in de samenleving zoals mensen die in armoede leven en mensen met geestelijke gezondheidsproblemen. Deze groepen hebben vaak moeite om hun hoofd boven water te houden en hun kinderen krijgen dikwijls veel minder kansen in hun leven aangeboden dan vele andere kinderen.

Een ander belangrijk punt uit ons verkiezingsprogramma wat ik een warm hart toe draag is de inzet voor een groenere leefomgeving waarbij de burger zelf meedenkt over de inrichting hiervan. Alle onderzoeken wijzen telkens weer uit hoe belangrijk dit is voor het welzijn van een mens. De stad Hoogeveen scoort hier helaas heel laag op en er is dus veel te winnen.