Ziekenhuis Bethesda
Ziekenhuis Bethesda

Minister vraagt ziekenhuisbestuur om gesprek met inwoners

De Tweede Kamerfracties van SP en GroenLinks hebben deze week schriftelijke vragen ingediend bij Minister Schippers van Volksgezondheid. De vragen gaan over het behouden van goede ziekenhuiszorg zoals de afdelingen  intensive care  (IC) en spoedeisende hulp (SEH). SP en GroenLinks willen van de minister weten wat de minister gaat doen om het uitkleden van de ziekenhuizen in Stadskanaal en Hoogeveen te voorkomen. Ook vragen de partijen of de ziekenhuizen volwaardige ziekenhuizen blijven waar patiënten 7 maal 24 uur per week terecht kunnen en waar altijd het licht blijft branden.

 

Verder wijzen de partijen op lange rijtijden voor ambulances als patiënten naar andere ziekenhuizen moeten worden vervoerd. Ook willen SP en Groenlinks van de minister weten wat zij vindt  van het gegeven dat de voorzitter van de raad van toezicht, de heer Eenhoorn, in vier jaar  zijn tegemoetkoming met 45% heeft zien stijgen en dat sinds zijn aantreden het positieve resultaat van de ziekenhuizen is omgeslagen van circa 2 miljoen positief naar ruim 3 miljoen negatief.

Inmiddels heeft minister Schippers tijdens een werkbezoek aan 2e Exloërmond al mondeling gereageerd. Ze zei o.a. dat het bestuur van Treant naar de bevolking moet luisteren en met hen in gesprek moet gaan. Dat kan a.s. maandagavond in de Tamboer in Hoogeveen waar een bijeenkomst is met alle betrokkenen rondom ziekenhuis Bethesda, inwoners , bestuur Treant, huisartsen en de politiek.