de afgeladen tamboer, bethesda bijeenkomst
De tamboer zat tot de nok toe vol.

Hoogeveen wil een volwaardig Bethesda!

In theater De Tamboer zijn maandag 6 februari inwoners, het ziekenhuisbestuur van Treant, zorgverzekeraar Zilveren Kruis, huisartsen, het Bethesda comité en de gemeenteraad met elkaar in gesprek gegaan over volwaardige ziekenhuiszorg in de regio Hoogeveen. De opkomst was enorm.

De theaterzaal van De Tamboer was tot de nok toe gevuld met meer dan 800 mensen. Er zaten zelfs nog ongeveer 200 mensen in de foyer. Voor ons werd hiermee nog eens bevestigd dat de inwoners van de gemeente zich grote zorgen maken over de toekomst van ziekenhuis Bethesda.  Het was een pittige dialoog waarbij nog vele vragen onbeantwoord bleven. We hebben gemerkt dat met de bijdrage van Treant aan de discussie het vertrouwen bij  inwoners, het Bethesda comité en de huisartsen niet is teruggekeerd. Het is goed dat Treant heeft toegezegd het gesprek aan te gaan met inwoners en andere betrokken partijen. Ook wij zullen dit doen. Verder zullen we als GroenLinks binnen de gemeenteraad en het Bethesda comité actief blijven.

Raadsdebat 20 maart

Ook zijn vragen gesteld aan de politiek. Die zijn niet in de zaal beantwoord. De partijen zullen daar antwoorden op geven in de raadsvergadering op maandag 20 maart, die geheel gewijd zal zijn aan een debat over de ziekenhuiszorg in en rond Hoogeveen. In dat debat bespreken we wat we in de Tamboer hebben gehoord en wat ons als politiek verder te doen staat. Maar uitgangspunt blijft ons standpunt: behoud van volwaardige zorg. U bent van harte welkom op 20 maart. Ook dan is er gelegenheid tot het stellen van vragen of het geven van meningen.

E-mailadres

Op het e-mailadres bethesda@dewoldenhoogeveen.nl kunt u nog steeds uw vragen/ mening over de ziekenhuiszorg kwijt.