In Memoriam Pietjan Wippoo

Een man die met grote gedrevenheid samen met o.a. GroenLinks Hoogeveen met hart en ziel en veel kennis van zaken streed voor behoud van het Intercitystation voor Hoogeveen.
Lees meer in het door Ben Buskes -die veel met hem samenwerkte- geschreven stuk.

Beste mensen,
Vandaag ontving ik het bericht dat Pietjan gisteren in Zweden overleden is.
Pietjan heeft twee weken geleden een hersenbloeding gehad met daaropvolgend twee keer een longembolie. Die tweede liet zich niet meer behandelen.
Moeilijk te bevatten dat hij er niet meer is.  De gedreven Pietjan die we hebben leren kennen als het gezicht van ROVER Drenthe maar ook van de Fietsersbond waar we samen actief voor waren. Ook was Pietjan zeer actief mbt Hoogeveen ic station, stond hij ons met raad en daad ter zijde. Pietjan kende het spoor, de knelpunten en mogelijke oplossingen als geen ander. Een lobbyist pur sang die ondanks zijn slechtere gezondheid het afgelopen jaar alle ballen in de lucht bleef houden.
Ik ben blij dat we hem nog publiekelijk hebben kunnen eren met een speld van ROVER en een onderscheiding van de koningin opgespeld door Karel.  Fijn dat hij dat nog mocht meemaken.  We, ik  zullen zijn inbreng, zijn kennis en zijn persoonlijkheid missen.
Pietjan wordt komende dinsdag in Zweden in kleine familie kring gecremeerd. Er komt later ook een bijeenkomst in Hoogeveen
Ben