Voor huurders, mensen met doorgaans een minder grote beurs zijn lagere energiekosten op korte termijn haalbaar. Woningcorperatie Wooncept loopt echter al jaren vetraging op bij het verlagen van de energiekosten. Dit bleek tijdens een werkbezoek van de gemeenteraad van Hoogeveen.

In het landelijk energieakkoord dat ook voor Woonconcept geldt is afgesproken dat in 2020 alle woningen gemiddeld energielabel B moeten hebben. Dit betekent lagere woonlasten en duurzamere woningen voor huurders. Nu kiest Woonconcept voor energielabel A in 2050. Opnieuw kiest Woonconcept daarmee voor uitstel. Woonconcept deed al jaren niet veel. Dit blijkt uit  rapporten van Aedes, de landelijke organisatie van woningcorperaties. Wat betreft het verbeteren van energielabels doet Woonconcept het veel slechter dan de gemiddelde corperatie. Dit terwijl Woonconcept meer financieel vermogen heeft dan de gemiddelde corperatie.
Daarom pleit Groenlinks  opnieuw  bij Woonconcept om eindelijk eens vaart te maken met investeren in het duurzaam maken van hun woningen. Hierbij kan Woonconcept ook nog gebruik maken van extra geld dat de huidige regering maar naar nu blijkt ook de nieuwe regering beschikbaar stellen.
En aan het college van burgemeester en wethouders vraagt GroenLinks om in de prestatieafspraken met woonconcept het sneller realiseren van betere energielabels op te nemen.  Dat past ook goed in het klimaatbeleid, de hele gemeente in 2040 co2 neutraal.